Tájékoztató koszorúrendeléshez

Készítünk álló, fekvő, ovális és görög koszorúkat, fenyő alapú sírcsokrokat, temetési virágcsokrokat. A katalógus megnyitásához koppintson a menüben a kívánt termékkategóriára. A katalógusban szereplő termékek mellett természetesen elkészítjük a saját elképzelése szerinti koszorút, csokrot is.

Hol rendelhetem meg ?

Virágkötészeti termékeink megrendelheti:

 • személyesen üzletünkben
 • telefonon Piros Jánosnénál, a 06-30-9379-565 telefonszámon
 • az I.N.R.I. Bt. Gárdony, Bóné Kálmán u. 67-69. szám alatti irodájában
 • az I.N.R.I. Bt. Velence, Meszleny út 2. (a volt Felszabadulás út) szám alatti irodájában
 • értékesítési partnerünk, a Végtisztelet Kft. Székesfehérvár, Távirda u. 25. szám alatti irodájában

Mikorra rendelhetem meg ?

Koszorúk, sírcsokrok, temetési díszek esetén a hozzávalókat, virágokat frissen, közvetlenül a termelőktől szerezzük be minden hétfőn és csütörtökön, így megrendelést ehhez igazodva tudunk felvenni, legkorábban péntekre. Amennyiben ennél korábbi időpontra szeretne rendelni, kérjük, érdeklődjön, hogy készleten lévő virágokból megoldható-e. Ha sürget az idő, üzletünkben igény szerint köttethet virágcsokrot gyászszalaggal, válogathat előre megkötött kész csokraink vagy műanyag/selyemvirág/szárazvirág koszorúink közül is.

Mekkorát rendeljek ?

Ez függ attól, milyen közeli hozzátartozója, ismerőse volt az elhunytnak, illetve függ a temetés helyétől, módjától is. A legközelebbi hozzátartozó "főkoszorúja" általában egy nagyobb méretű álló koszorú és a ravatal központi helyére kerül. A közeli hozzátartozók álló vagy fekvő koszorúi általában kisebbek a főkoszorúnál, míg a távolabbi rokonok, ismerősök általában kisebb fekvő koszorúval, sírcsokorral, virágcsokorral vagy egy szál virággal érkeznek a búcsúztatóra.

Ha a végső nyughely temetői urnafal (kolumbárium), érdemes kisebb koszorút készíttetni, vagy inkább sírcsokrot vagy virágcsokrot rendelni, mert az urnafalnál nincs annyi hely a koszorúk elhelyezésére, mint egy hagyományos sírhely esetén. Ha az urnát altemplomban helyezik el, vagy szórásos temetésre kerül sor, akkor pedig egy szál virág is elegendő lehet.

Milyen virágból ?

A virágválasztás tartósság szempontjából lehet fontos. Például forró, nyári időszakban érdemes a koszorút, csokrot tartósabb virágból, vagy selyemvirágból készíttetni. Tartósabb virágok például a szegfű, krizantém, rózsa, kardvirág, míg kényesebb, melegre érzékenyebbek a gerbera, liliom.

Szalagfeliratok

A koszorúkra a szalagot annak közepénél kötjük fel, így a szalag írható felülete két részre tagolódik. Az első részre a búcsúzószöveget, a masni után pedig a búcsúzó(k) személyét szokták írni. Katalógusunkban a fotókon általában fehér szalag szerepel, ami kérésére - ugyanabban az árban - helyettesíthető bordó, arany, zöld vagy fekete színű szalaggal is.

Példák szalagfeliratokra:
 • Fájó szívvel búcsúzik öcséd József és családja
 • Mély fájdalommal búcsúzik Édesapád
 • Megtört szívvel búcsúzik Édesanyád
 • Soha nem feledve búcsúzik Kovács József
 • Soha nem múló szeretettel búcsúzik testvéred József
 • Búcsúzik szomszédod József
 • Utolsó üdvözlettel Munkatársaid
 • Emléked megőrizzük Barátaid

cite A virág eleven színével az életet hirdeti. Mikor a sírra helyezzük, szinte odakiáltjuk a halálnak: "Nem hiszünk neked, halál, nem tudsz te igazán pusztítani! Jézusnak hiszünk, aki a negyednapos halott sírjánál is az életről beszélt."